
Gazpacho er en kald grønnsakssuppe & spansk klassiker med tomater som hovedbasis. Du kan enten bruke gode ferske tomater, eller gode hermetiske tomater. Jeg kjøper økologiske hermetiske tomater, og synes de funker veldig bra. Enkelt er det også.
Gazpacho er så anvendelig, både til hverdags og til sosiale lag, og den er rask å lage i blender. Server den gjerne som forrett i mindre porsjoner om du skal ha gjester. På varme sommerdager er den en herlig avkjølende og leskende suppe etter noen timer i kjøleskap.
Jeg har ikke alltid tålmodighet til å sette gazpachoen i kjøleskap i timesvis før jeg spiser den. Det vil si; jeg lager gazpacho når jeg har lyst på det, fordi det er så utrolig godt! Jeg lager gjerne gazpacho som brødfritt alternativ til frokost eller lunsj, og da spiser jeg den med det samme – romtemperert altså. Det som blir til overs, oppbevares i kjøleskap til senere.
Du kan velge om du vil sile den (presse den gjennom en sikt), eller spise den som den er – jeg velger som regel det siste. Det er så klart det enkleste, og også det mest næringsrike og mettende.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar