Hodekål er en undervurdert råvare! Den er proppfull av næring og verdifulle virkestoffer, den er god på smak, og den er kortreist og rimelig. Den kan brukes til så mye – kanskje mer enn du tror? Den er genial å strimle og bruke til asiatiske woker også, da kommer den veldig til sin rett. Hodekålen kan være en super erstatning for nudler eller ris, og gjør middagen ekstra næringsrik. Her har jeg laget en deilig smakfull kyllingwok med hodekål og gulrot, med gode krydder og et dryss cashewnøtter. Enkel å tilberede er den også.
Kinesisk femkrydder (Chinese Five) er en krydderblanding som er veldig utbredt nettopp i Kina. Den «gjør» hele smaken for denne retten, så ikke dropp denne. Krydderblandingen består av fennikel, szechuanpepper, kanel, stjerneanis og nellik, og finnes i mange vanlige matbutikker. Soyasausen brukes til å salte retten med, så juster mengden etter ønske.
Kyllingwoken kan gjerne serveres som en selvstendig rett, men den smaker også godt med jasminris til.
Kyllingwok med hodekål og gulrot
Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Asiatisk
Forberedelse 15minutterminutter
Koke/steketid 15minutterminutter
Total tid 30minutterminutter
Porsjoner 4personer
Ingredienser
1storløk
600grhodekål
400grgulrøtter
1sitrongress
3ssextra virgin kokosolje
1kinesisk hvitløk
3sssoyasausglutenfri om nødvendig, smakes til
2ssoystersausglutenfri om nødvendig
2ssfrisk ingefærfinrevet
6-700grkyllingfilet
1tskinesisk femkryddersmakes til
1håndfullcashewnøtternaturell uten salt
Instruksjoner
Løken skrelles og kuttes i smale båter. Hodekål kuttes i grove biter, og deretter i 1 cm tynne strimler på tvers. Gulrøtter skrelles og kuttes i staver. Sitrongress kuttes i millimetertynne ringer.
Ha kokosolje i en wok eller gryte på god varme. Stek først løken, hodekålen og gulrøttene i 2-3 minutter, rør av og til.
Kutt kyllingfileten i strimler eller skiver, og tilsett sammen med soyasaus, oysteraus, knust hvitløk (hvitløkspresse), finrevet ingefær og kinesisk femkrydder. Bland sammen, ha på lokk, og stek til kyllingen er akkurat gjennomstekt.
Smak til med mer soyasaus om den trenger mer salt, og evt mer kinesisk femkrydder om ønskelig
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar