tirsdag 26. juni 2018

Kyllingwok med hodekål og gulrot

 

Kyllingwok med hodekål og gulrot


Hodekål er en undervurdert råvare! Den er proppfull av næring og verdifulle virkestoffer, den er god på smak, og den er kortreist og rimelig. Den kan brukes til så mye – kanskje mer enn du tror? Den er genial å strimle og bruke til asiatiske woker også, da kommer den veldig til sin rett. Hodekålen kan være en super erstatning for nudler eller ris, og gjør middagen ekstra næringsrik. Her har jeg laget en deilig smakfull kyllingwok med hodekål og gulrot, med gode krydder og et dryss cashewnøtter. Enkel å tilberede er den også.

Kinesisk femkrydder (Chinese Five) er en krydderblanding som er veldig utbredt nettopp i Kina. Den «gjør» hele smaken for denne retten, så ikke dropp denne. Krydderblandingen består av fennikel, szechuanpepper, kanel, stjerneanis og nellik, og finnes i mange vanlige matbutikker. Soyasausen brukes til å salte retten med, så juster mengden etter ønske.

Kyllingwoken kan gjerne serveres som en selvstendig rett, men den smaker også godt med jasminris til.


Kyllingwok med hodekål og gulrot

Kyllingwok med hodekål og gulrot

 Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
 Nasjonalitet Asiatisk
 Forberedelse 15minutter 
 Koke/steketid 15minutter 
 Total tid 30minutter 
 Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor løk
  • 600 gr hodekål
  • 400 gr gulrøtter
  • 1 sitrongress
  • 3 ss extra virgin kokosolje
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 3 ss soyasaus glutenfri om nødvendig, smakes til
  • 2 ss oystersaus glutenfri om nødvendig
  • 2 ss frisk ingefær finrevet
  • 6-700 gr kyllingfilet
  • 1 ts kinesisk femkrydder smakes til
  • 1 håndfull cashewnøtter naturell uten salt

Instruksjoner

  • Løken skrelles og kuttes i smale båter. Hodekål kuttes i grove biter, og deretter i 1 cm tynne strimler på tvers. Gulrøtter skrelles og kuttes i staver. Sitrongress kuttes i millimetertynne ringer.
  • Ha kokosolje i en wok eller gryte på god varme. Stek først løken, hodekålen og gulrøttene i 2-3 minutter, rør av og til.
  • Kutt kyllingfileten i strimler eller skiver, og tilsett sammen med soyasaus, oysteraus, knust hvitløk (hvitløkspresse), finrevet ingefær og kinesisk femkrydder. Bland sammen, ha på lokk, og stek til kyllingen er akkurat gjennomstekt.
  • Smak til med mer soyasaus om den trenger mer salt, og evt mer kinesisk femkrydder om ønskelig
  • Dryss over cashewnøtter ved servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar