Kjappe lapper med linsemel – glutenfrie og melkefrie. Joda, de er superraske å lage, og består av kun fire ingredienser. De er laget uten sukker, så du kan toppe dem med hva du vil. Bruk dem som erstatning for brød med godt pålegg på, og spis dem til frokost eller lunsj. Eller server dem som snacks eller dessert med rørte bær eller en god honning.
Linsemel er næringsrikt og glutenfritt, og fås kjøpt på asiatiske butikker.
Lappene kan med fordel stekes i stekepanne med slippbelegg, da trenger du ikke bruke ekstra olje til stekingen. Hvis du bruker «vanlig» stekepanne, bruker du bare et tynt lag olje.
Kjappe lapper med linsemel
Matrett Brød & bakst
Forberedelse 2minutterminutter
Koke/steketid 10minutterminutter
Porsjoner 8små lapper
Ingredienser
4egg
60grlinsemel
2ssextra virgin olivenolje
1/2tshimalayasalt
Instruksjoner
Pisk eggene kjapt sammen
Tilsett quinoamel, kaldpresset olivenolje og himalayasalt, og bland godt sammen til en jevn røre
Stekes i stekepanne på middels god varme. Lag små lapper, ca 8-10 cm i diameter. Stek til de er lett gyldne på undersiden, og snu og stek ferdig på andre siden.
Notater
Tips: Tilsett eventuelt 1-2 ss rørsukker for en søtere variant. Da blir lappene supre som dessert/kake.Lappene er aller best når de er nystekte. Om de ikke skal spises samme dag, kan de med fordel fryses ned. Tines på 160 grader i ca 10 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar