Fyldige grønnsakssupper er en god middagsfavoritt hos oss, og toppet med ovnsbakt fisk får du et komplett måltid som både er næringsrikt, mettende og smakfullt. Det er raskt og enkelt å lage gode supper som denne fra grunnen, men det er gull verdt å ha en stavmikser for å jevne den. Kremet brokkolisuppe med laks er en herlig kombinasjon!
Suppen har fått et dryss finkuttet vårløk. Alternativt kan du også bruke friske urter etter ønske, for eksempel koriander, persille eller gressløk. De vil alle sette sin særegne smak på suppen. Den er kremet med kokosmelk, så den er melkefri, men mengden kokosmelk er såpass moderat at du ikke merker kokossmaken.
Laksefileter ovnsbakes i ovnen mens suppen tilberedes, og tilsettes ved servering. Suppen kan gjerne være en forrett og serveres i mindre porsjoner.
Brokkolisuppe med ovnsbakt laks
Matrett Fisk & sjømat, Supper
Forberedelse 10minutterminutter
Koke/steketid 15minutterminutter
Total tid 25minutterminutter
Porsjoner 4personer
Ingredienser
Kremet brokkolisuppe
2brokkoli
1storløk
1kinesisk hvitløk
extra virgin olivenolje
2,5dlkokosmelkkartong
8-10dlkaldt vann
2terningerkyllingbuljongevt grønnsaksbuljong
himalayasalt
pepper
Ovnsbakt laks
500grlaksefilet
extra virgin olivenolje
himalayasalt
pepper
Ved servering
Finkuttet vårløkevt friske urter
sitronolje
Instruksjoner
Forvarm stekeovnen til 170 grader
Brokkoli og løk grovhakkes. Hvitløk grovhakkes. Has i en romslig gryte. Sprinkle godt med extra virgin olivenolje over, og stek på middels god varme etpar minutter. Rør av og til.
Tilsett kokosmelk, 8 dl vann og kyllingbuljong, bland sammen, legg på lokk, og kok opp. Juster varmen så suppen koker på moderat varme i ca 10 minutter, til brokkolien er mør.
Legg laksefiletene i en ildfast form. Sprinkle litt extra virgin olivenolje over, og dryss litt himalayasalt og pepper på. Ovnsbakes i 10-14 minutter, til laksen akkurat er gjennomstekt.
Kjør suppen jevn med stavmikser, spe med litt mer vann om nødvendig til ønsket fylde. Smak til med himalayasalt og pepper.
Server suppen toppet med laksefilet, og et dryss vårløk eller friske urter. Sprinkle gjerne litt sitronolje over, det smaker nydelig.
Notater
Tips: Du kan også bruke andre fiskesorter etter ønske, for eksempel ørret, torsk eller annen hvit fisk. Alternativt kan du også bruke reker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar