Glutenfritt grovt flatbrød / knekkebrød er en av mine favorittoppskrifter på glutenfritt brød. Det er raskt å lage, er næringsrikt og smaker godt. Siden det er laget som flatbrød trenger det ikke lang steketid. Du kan også lage knekkebrød av flatbrødet, ved å la det steke videre på lav varme med varmluft. Se instruksjon under.
Cassavamel er laget av cassavarot, og er naturlig glutenfritt. Cassavamel og kikertmel kjøpes hos en rekke internasjonale matbutikker, eventuelt på nettbutikker.
Nyt flatbrødet / knekkebrødet med godt pålegg på, eller som tilbehør til et måltid.
Glutenfritt grovt flatbrød
Matrett Brød & bakst
Forberedelse 10minutterminutter
Koke/steketid 18minutterminutter
Total tid 28minutterminutter
Porsjoner 1flatbrød
Ingredienser
50grlinfrø
50grgresskarfrø
2,5dlkokosmelkkartong
50grcassavamel
50grkikertmel
2/3tshimalayasalt
extra virgin olivenolje
tørkede urterrosmarin, timian
Instruksjoner
Flatbrød
Forvarm stekeovnen til 190 grader
Linfrø og gresskarfrø finmales i en food processor
Ha kremet kokosmelk i en bakebolle, og tilsett malte linfrø og gresskarfrø, cassavamel, kikertmel og himalayasalt. Bland sammen til en jevn og litt fast deig.
Legg bakepapir på en stekeplate, og hell deigen på. Ha rikelig med extra virgin olivenolje på hendene, og trykk ut deigen til en jevn flat leiv, ca 1/2 cm tykk.
Sprinkle evt litt ekstra olivenolje over, og dryss over litt tørket rosmarin eller timian for ekstra smak, om ønskelig
Stekes på nest nederste rille i 18-20 minutter, til flatbrødet så vidt får litt farge
Når flatbrødet er ferdig stekt, deles det i ruter med pizzaskjærer
Knekkebrød
Sett stekeovnen på 90 grader varmluft (du bør vente til ovnsrommet har avkjølt seg litt fra den første stekingen, evt la stekeovnsdøren stå åpen litt)
Legg de porsjonsdelte flatbrødene på en rist, og sett i ovnen i én time
La knekkebrødene avkjøles på risten
Notater
Brødet kan med fordel fryses ned porsjonsvis, da holder det seg bedre, og du kan ta opp akkurat den mengden du trenger til tining. Tines i stekeovnen på 160 grader varmluft i ca 10 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar