mandag 2. april 2018

Alt-i-ett langtidskokt kjøttgryte


Alt-i-ett langtidskokt kjøttgryte


Denne kjøttgryten er perfekt søndagsmiddag! Den har enkle og gode råvarer, og passer seg selv så snart den er kommet på kok. Det fine med en slik langtidskokt kjøttgryte er at du kan lage dobbelt opp når du først er i gang, så har du veldig lettvinn restemat en dag eller to senere. Supert i en hektisk hverdag, eller når du ikke vil bruke mer tid enn nødvendig på kokkelering.

Du trenger en romslig gryte å tilberede den i, jeg bruker en Le Creuset jerngryte som rommer 5,3 liter. Den blir forholdsvis full, så det gjør ingenting om du har en som er litt større.

Du kan la kjøttgryten stå og småkoke med lokk på kokeplaten. Eller; du kan sette den i stekeovnen på lav varme så snart den har kokt opp, gitt at du har et lokk med håndtak som tåler varme. Gryten trenger 3-4 timer koketid, til kjøttet er skikkelig mørt.

Alt-i-ett langtidskokt kjøttgryte

Alt-i-ett langtidskokt kjøttgryte

 Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
 Forberedelse 20minutter 
 Koke/steketid 3timer 
 Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1,2 kg poteter
  • 8-900 gr okse høyrygg eller bog uten bein
  • 1 løk
  • 6-8 fedd hvitløk evt 1 kinesisk hvitløk
  • 4-5 gulrøtter
  • 400 gr hermetiske hakkede tomater
  • 2 dl rødvin gjerne Côte du Rhône
  • 4 dl vann kaldt 
  • 2 ss maisenna
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 4-5 ss extra virgin olivenolje
  • 2-3 ss kremet balsamico
  • 2 ts tørket timian
  • himalayasalt
  • svart pepper

Instruksjoner

  • Poteter skrelles og kuttes i 1-2 cm terninger. Kjøttet kuttes i 2-3 cm terninger. Løk skrelles og kuttes i 1 cm terninger. Hvitløk grovhakkes. Gulrot skrelles og kuttes i 1 cm skiver.
  • Ha kuttede grønnsaker og kjøtt i en romslig gryte sammen med hermetiske hakkede tomater og rødvin. Rør ut maisenna i det kalde vannet, og tilsett sammen med kjøttbuljong, extra virgin olivenolje, kremet balsamico og timian. Bland sammen.
  • Kok opp under lokk, og la kjøttgryten småkoke i 3-4 timer, til kjøttet er helt mørt. Eventuelt kan du forvarme stekeovnen til 120 grader, og sette i gryten med lokk etter at den har kokt opp, og la den koke ferdig der.
  • Smak til med salt og pepper. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar