Denne kjøttgryten er perfekt søndagsmiddag! Den har enkle og gode råvarer, og passer seg selv så snart den er kommet på kok. Det fine med en slik langtidskokt kjøttgryte er at du kan lage dobbelt opp når du først er i gang, så har du veldig lettvinn restemat en dag eller to senere. Supert i en hektisk hverdag, eller når du ikke vil bruke mer tid enn nødvendig på kokkelering.
Du trenger en romslig gryte å tilberede den i, jeg bruker en Le Creuset jerngryte som rommer 5,3 liter. Den blir forholdsvis full, så det gjør ingenting om du har en som er litt større.
Du kan la kjøttgryten stå og småkoke med lokk på kokeplaten. Eller; du kan sette den i stekeovnen på lav varme så snart den har kokt opp, gitt at du har et lokk med håndtak som tåler varme. Gryten trenger 3-4 timer koketid, til kjøttet er skikkelig mørt.
Alt-i-ett langtidskokt kjøttgryte
Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Forberedelse 20minutterminutter
Koke/steketid 3timertimer
Porsjoner 4personer
Ingredienser
1,2kgpoteter
8-900grokse høyrygg eller boguten bein
1løk
6-8feddhvitløkevt 1 kinesisk hvitløk
4-5gulrøtter
400grhermetiske hakkede tomater
2dlrødvingjerne Côte du Rhône
4dlvannkaldt
2ssmaisenna
1terningkjøttbuljong
4-5ssextra virgin olivenolje
2-3sskremet balsamico
2tstørket timian
himalayasalt
svart pepper
Instruksjoner
Poteter skrelles og kuttes i 1-2 cm terninger. Kjøttet kuttes i 2-3 cm terninger. Løk skrelles og kuttes i 1 cm terninger. Hvitløk grovhakkes. Gulrot skrelles og kuttes i 1 cm skiver.
Ha kuttede grønnsaker og kjøtt i en romslig gryte sammen med hermetiske hakkede tomater og rødvin. Rør ut maisenna i det kalde vannet, og tilsett sammen med kjøttbuljong, extra virgin olivenolje, kremet balsamico og timian. Bland sammen.
Kok opp under lokk, og la kjøttgryten småkoke i 3-4 timer, til kjøttet er helt mørt. Eventuelt kan du forvarme stekeovnen til 120 grader, og sette i gryten med lokk etter at den har kokt opp, og la den koke ferdig der.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar