
Hvis du er glad i karamellpudding, og vil gjøre det lettvint uten å måtte lage en hel stor en, med vannbad i stekeovnen… Da kan du på enklere vis lage en porsjons karamellpudding. I denne oppskriften er eggestand og vannbad byttet ut med gelatin.
Karamellpuddingen får en litt annen konsistens enn når du bruker egg. Den kan kanskje føles litt mer «geleaktig», men det er helt klart en vanesak. I oppskriften under bruker jeg uansett mindre gelatin enn jeg ville gjort i en vanlig hjemmelaget géle, nettopp for å unngå at den blir for fast i konsistensen.
Porsjons karamellpudding er utrolig rask og enkel å lage, målt i aktiv arbeidsinnsats. Den har få ingredienser , og du prepper den i løpet av få minutter. Deretter må den bare få kjøle seg ned i kjøleskap noen timer, til den har «satt» seg.
Karamellpuddingen er søtet med lønnesirup, som smaker nærmest som karamellsaus, og har dessuten lavere glykemisk indeks enn vanlig sukker. Jeg topper gjerne også den ferdige karamellpuddingen med litt lønnesirup, som en «karamellsaus».
Visste du forresten at gelatin er bra for deg? Gelatin er rett og slett kollagen. Dr Amy Myers beskriver følgende:
«Kollagen er det viktigste og mest rikholdige strukturelle proteinet i kroppen din. Du kan tenke på kollagen som «limet» som holder kroppen din sammen. Huden din, tarmveggen, skjelett, bindevev, blodårer og ledd er alle avhengige av rikelig mengder kollagen for å være sunne, sterke og fleksible»
Det er mange som sverger til jevnlig inntak av kollagen i form av gelatin, for helsens skyld. Så hvorfor ikke lage deg en porsjons karamellpudding med jevne mellomrom? Og nyt den med GOD samvittighet – den er mest sannsynlig BRA for deg også
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar