
Tacosuppe er en super vri på mexmex-middagen. Denne er laget på enkelt vis, med ferdig tacokrydder og hermetiske tomater, bønner og mais. Ergo er den ganske kjapp å lage, og den passer like godt til hverdags som til kosemat for helgen. Suppa er både smakfull, mettende og næringsrik. Jeg kan trygt si at vi har fått en ny suppefavoritt hos både store og små hjemme hos oss!
Svarte og brune bønner er klassikere i det meksikanske kjøkkenet, og bidrar med gode og mettende proteiner. De har også et høyt innhold av en rekke mineraler som jern, magnesium, kalsium og fosfor, og noen vitaminer samt velgjørende fiber. Bønnene gjør at du kan kutte ned på kjøttmengden.
Ingredienslista ser kanskje litt lang ut, men det eneste du trenger å hakke, er løken, paprikaen og hvitløken. Og bønnene må skylles godt i kaldt vann før de tilsettes. Resten av ingrediensene er det bare å ha rett i gryta. På slutten av koketiden kan du eventuelt smake til med litt havsalt og/eller chilipulver, om du syns den trenger litt ekstra salt og styrke.
Jeg anbefaler å servere tacosuppe med en skvis limesaft, et dryss frisk koriander og tortillachips. Sammen høyner det smaksopplevelsen, spør du meg
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar