
Jeg fikk denne oppskriften på glutenfrie knekkebrød med egg fra min mor, som igjen hadde fått den fra en bekjent. Hvor oppskriften opprinnelig stammer fra, vet jeg ærlig talt ikke. Jeg vet bare at de er veldig enkle å lage, og gir sprø, smakfulle og næringsrike knekkebrød. Det eneste jeg har gjort er å endre på steketemperaturen og tiden i ovnen.
Oppskriften består av ulike typer frø som er lette å få tak i på vanlige matbutikker, samt egg og litt salt. Ingrediensene blandes kjapt sammen, så får røren stå litt å godgjøre seg. Røren bres utover en stekeplate med bakepapir i et jevnt tynt lag, jeg bruker en slikkepott til dette. Det er en absolutt fordel å dele opp i porsjonsvise emner før steking (da blir knekkebrødene lette å dele fra hverandre med fine kanter, etter steking). Jeg bruker kanten på slikkepotten, og separerer emnene fra hverandre i 16 like store emner, som da altså blir størrelsen på knekkebrødene.
Knekkebrødene stekes først på 180 grader i 15 minutter for å bli lett gyldne. Deretter reduseres varmen til 100 grader, og de får stå i 45 minutter for å bli godt sprø. Så totalt skal knekkebrødene stå i ovnen i én time.
Glutenfrie knekkebrød med egg er perfekte til frokost og lunsj, med godt pålegg på. Eggene gjør dem ekstra næringsrike og mettende. De er også fine å ta med seg på tur, da de holder seg godt.
Knekkebrødene holder seg fint i en tett boks med lokk i minst en uke. Alternativt kan de også fryses ned.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar