
Dette er en super måte å lage glutenfri, sprøbakt torsk på. Eller fiskepinner. Fisken paneres rett og slett med knuste tortillachips. Veldig enkelt, og resultatet blir garantert sprøtt! Ungene her i heimen er vanligvis ikke så begeistret for torsk. Men akkurat denne oppskriften digger de, akkurat som oss voksne.
Bruk food processor til å knuse tortillachipsene med. La bitene bli ca 2-4 millimeter store, så blir de verken for store eller for finmalte, og du sikrer den rette «crunchen» på paneringen. Dersom du har stavmikser med tilhørende food processor, kan du veldig gjerne bruke den. En slik bruker jeg. Den er så hendig i størrelsen, og enkel å ta frem. Det tar bare noen sekunder å kjøre sammen chipsene, og vips så har du verdens enkleste glutenfrie «panko» paneringsmel.
Hvis du har, vil jeg anbefale å bruke air fryer når du lager denne oppskriften på sprøbakt torsk. Jeg synes resultatet da blir best og sprøest. Men siden ikke alle har air fryer, har jeg i oppskriften under beskrevet tilberedning både i stekeovn (varmluft) og i air fryer.
Bruk gjerne annen hvit fisk, etter hva du foretrekker.
FISH’N CHIPS
Server gjerne sprøbakt torsk med ovnsbakte potetbåter til, som på bildet. Da kan du lage alt i stekeovnen samtidig.
- Start med potetene. Kutt i båter, sprinkle med extra virgin olivenolje og litt havsalt. Legg i et jevnt lag på stekeplate med bakepapir, og bak i 45-50 minutter (nederst i ovnen, som angitt på 190 grader varmluft).
- Følg fremgangsmåten for panering av sprøbakt torsk under. Legg de panerte fiskestykkene på rist med bakepapir, og sett i ovnen (over potetene) når det er 15 minutter igjen av steketiden for potetene.
Serveres med ketchup, remulade og gjerne sølvløk til. Da har du fish’n chips i en sunnere utgave. Skikkelig digg kosemat, og helt klart min favoritt!

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar