
Sjokolademousse med avocado og banan gir deg en herlig, enkel, snopete og ikke minst næringsrik start på dagen! Alternativt kan denne serveres som dessert eller mellommåltid. Når du moser avocado og banan sammen, og tilsetter kakao, har du basisen for en fløyelsmyk «mousse». Og det beste av alt; denne lager du i løpet av et par minutter.
I utgangspunktet bruker jeg ikke annen søtning utover banan. Hvis du ønsker, kan du tilsette litt lønnesirup eller akasiehonning. Det er en fordel å bruke en godt moden banan (helst med litt brune prikker på skallet). Da har den mest sødme, samtidig som den gir en myk og fin konsistens.
Bruk også helst en avocado som er moden og myk nok, til at den bidrar med en kremete og silkemyk konsistens til moussen.
Jeg finmoser banan og avocado sammen med gaffel, det går veldig raskt. Alternativt kan du bruke food processor, for eksempel en mini foodprocessor til stavmikser om du har. Da får du en «glattere» konsistens på moussen.
Sjokolademousse med avocado og banan gir deg et helt spekter av verdifull næring. Gode fettsyrer, proteiner og viktige aminosyrer, vitaminer (flere B-vitaminer, samt vitamin C, E og K) og mineraler (blant annet kopper, potassium, magnesium, jern og sink). Så det er bare å nyte med god samvittighet!

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar