
Reker i hvitløk og chili (gambas al ajillo) er skikkelig smakfull og digg mat, som nok får tankene til å vandre til sydligere breddegrader for mange. Med olivenolje, hvitløk og chili i rause mengder, mmm…. Og ikke minst er det en rask og enkel rett å tilberede. Hvis du savner Spania, hvorfor ikke lage denne oppskriften til helgen, eller sågar en dag i uken?
Oppskriften under er ment som en hovedrett. Server den da gjerne med ris eller (glutenfri) pasta og grønnsaker til. Reker i hvitløk og chili passer også fint som forrett eller en lett lunsj, eventuelt med litt brød eller salat til. Da vil oppskriften rekke til flere. Dette vil også være en ypperlig rett å servere til en buffet eller koldtbord. Øk da oppskriften etter behov.
Bruk helst villreker om du finner tak i, eller du kan bruke scampi. Begge deler finner du som regel i frysedisken, og de er helst å foretrekke. De du finner i kjøledisken har ofte en del tilsetningsstoffer, sjekk eventuelt innholdsfortegnelsen for dette.
Oppskriften tar utgangspunkt i å bruke frosne, rå villreker/scampi. De finnes med og uten skall, eventuelt med halen på. La dem tine først, og skrell dem eventuelt før steking. Du kan alternativt bruke villreker/scampi som er ferdig kokt (uten skall), da trenger de kun å varmes lett, og skal uansett ikke stekes lenge da de kan bli litt tørre.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar