
Quinoasalat på glass er en enkel og genial måte å forhåndspreppe lunsjer på. Du benytter rengjorte hermetikkglass med lokk, fyller med extra virgin olivenolje, diverse krydderier og kokt quinoa, og topper lagvis opp med ulike gode og næringsrike grønnsaker. Når du lager flere slike glass på en gang, tar det ikke så mye mer tid enn om du lager én porsjon. De kan fint oppbevares 4-5 dager i kjøleskap.
Quinoa er frøene fra en plante som opprinnelig kommer fra Sør-Amerika. Den er glutenfri, og kan for mange formål erstatte for eksempel ris. Quinoa svært næringsrik med et høyt innhold av mineralene mangan, jern, magnesium, kopper, sink og fosfor, samt folat (vitamin B9), vitamin B6 og vitamin E. Den har også et bra innhold av proteiner og fiber, og metter godt. Quinoa trenger kun å koke i ca 12 minutter.
Hermetikkglassene bør romme 5 dl, da fylles de nesten helt opp. Perfekt størrelse til én porsjon quinoasalat på glass! Så ta vare på syltetøyglass, glass det har vært rødbeter eller syltede agurker på, etc etc., i stedet for å kaste dem i returen. Dette er gjenbruk på beste vis, og glassene kan så klart brukes til å ta vare på for eksempel middagsrester også.
Med denne oppskriften lager du fem porsjoner om gangen. Og du har alltid en sunn og enkel salat for hånden. For eksempel til å ta med på jobb, eller når du er på tur eller på farten.
Varier gjerne hvilke ingredienser du bruker i quinoasalat på glass, alt etter hva du foretrekker eller har i hus. Alternativt kan du lage salatene litt forskjellige, dersom du ønsker variasjon fra ene dagen til neste.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar