
Denne oppskriften på kokosiskrem har en lett og fin kokossmak, og er tilsatt litt vanilje. Den er både melkefri og uten egg, og dermed veldig «allergivennlig», i tillegg til at den er enkel å lage. Du bruker maisenna for å tykne røren med, så den skal kokes opp, for deretter å kjøles ned. Jeg bruker rårørsukker til å søte den med, så iskremen får en lett gylden farge.
Når du skal lage iskrem hjemme, er det en stor fordel å bruke iskremmaskin. Ellers risikerer du at det dannes iskrystaller i iskremen under innfrysingen, og da får den ikke riktig konsistens.
Iskremmaskiner finnes i mange utførelser og prisklasser. Du kan få enkle maskiner til noen hundrelapper. Disse har en egen bolle med fryseelement som må fryses ned før bruk. Slike iskremboller med fryseelement finnes også som ekstrautstyr til enkelte kjøkkenmaskiner (i alle fall til en del Kenwood-modeller). Og så har du iskremmaskiner med innebygget kompressor og fryseelement. Her trenger du bare helle røren rett i maskinen, så har du fiks ferdig iskrem etter en stund. Sistnevnte er helt geniale (jeg har en slik selv), men de har litt størrelse og de koster litt. Så du skal ha både plass til den, og være ganske glad i å lage iskrem selv, for at det skal lønne seg.
Kokosiskrem er en allsidig dessert. Du kan spise den som den er, eller servere den til kaker, med frukt eller bær, eller toppet med eksempelvis ristede kjerner eller nøtter. Oppskriften under gir ca 8-9 dl ferdig iskrem (røren utvider seg når den fryser).

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar