
Chiapudding med kiwi og jordbær er en innbydende godsak! I tillegg til å være skikkelig snopegod, lekker og fargerik, er den proppfull av vitaminer, antioksidanter og mineraler.
Jordbær har et høyt innhold av C-vitamin, men må se seg slått av kiwi. Én middels stor kiwi dekker nemlig rundt 80% av dagsbehovet. I tillegg inneholder kiwi en solid mengde vitamin K, samt vitamin E, folat, kopper, potassium og magnesium. Både jordbær og kiwi inneholder også viktige plantestoffer som flavonoider og karotenoider.
Chiapudding med kiwi og jordbær passer like godt til frokost som til dessert, eller som et smakfullt og fristende mellommåltid. Og uansett er den utrolig enkel å lage. Som frokost rekker oppskriften til én porsjon, som dessert rekker den til to. Og forøvrig styrer du mengden av frukt og bær etter hvordan du ønsker å servere den. Tilsett gjerne også friske blåbær om du ønsker.
Selve chiapuddingen lages helst dagen før og settes i kjøleskap, da rekker chiafrøene å suge til seg maksimalt med væske. Men toppingen godt kan vente til rett før servering, særlig hvis den skal være dessert. Så holder frukten og bærene seg friske og fine.
Om du ikke ønsker kokossmaken, er det fritt frem å bytte ut kokosmelken og vannet med valgfri plantebasert melk.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar