
I lang tid har jeg tenkt jeg skulle prøve å lage nøttemelk. Og når jeg nå omsider har gjort det, er jeg fullstendig hekta. Så utrolig enkelt, og så fantastisk godt! Hvorfor i alle dager har jeg ikke gjort dette tidligere? Heretter blir det aldri mer butikkjøpt nøttemelk, som forøvrig er fullstendig overpriset og med ymse tilsetninger…
Hjemmelaget nøttemelk har få og rene ingredienser. I utgangspunktet kan du bruke kun nøtter og kaldt, friskt vann. Men jeg velger å søte den litt med næringsrike dadler, og tilsetter også en liten fingerklype med havsalt.
Du kan lage nøttemelk av de nøttene du ønsker og foretrekker. For eksempel cashewnøtter eller hasselnøtter, eller av mandler. Det viktige er å bruke naturelle nøtter (evt mandler), alternativt tørristede nøtter. Melken på bildet er laget av mandler.
Nøttene bløtlegges over natten. Da blir nøttene mykere, og nøttemelken blir ekstra silkemyk, kremete og god. Neste dag kjører du nøttemelken sammen i blender, og siler den ren for partikler. Det er veldig praktisk å bruke nøttemelkpose til å sile nøttemelken igjennom, da klemmer du ut så mye melk som du klarer. Men du kan fint bruke et rent kjøkkenhånkle også.
Melken holder noen dager i kjøleskap, på ren flaske eller glass med tett kork/lokk. Ristes før bruk når den har stått en stund.
Pass på å ta vare på den nøttemassen som blir til overs. For eksempel kan den brukes til baking, som i kaker eller muffins.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar