
Mange norske grønnsaker er i sesong nå, blant annet blomkål og purre. Det er gode og næringsrike råvarer, og det gjelder å fråtse i dem så mye som vi kan. Og nå som høsten er vel i gang, synes i alle fall jeg det er ekstra godt å lage varmende, smakfulle supper av disse herlige grønnsakene. Hva med blomkålsuppe med bacon og purre?
Det er utrolig enkelt og temmelig raskt å lage supper fra grunnen av, og blomkålsuppe er intet unntak. Det går også fint å lage fyldige, «kremede» supper uten melk og hvete. Jeg bruker kokosmelk – men ikke altfor mye, for at kokossmaken ikke skal dominere. Og ellers tyknes suppen med maisenna.
Bacon og purre er en skikkelig god smakskombinasjon som vi rett og slett har blitt litt hekta på her i heimen. Og den er også super som topping til denne blomkålsuppen.
Du trenger en stor blomkål for en suppe til fire personer. Eventuelt kan du bruke to mindre blomkål. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen jevn og fin på konsistens. Eventuelt kan du bruke blender.
Blomkålsuppe med bacon og purre serveres gjerne med godt brød til. Sjekk gjerne oppskriftene her på bloggen på glutenfritt brød.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar