
På tide med ny surdeigsoppskrift på bloggen! I dette innlegget kan jeg by på glutenfrie surdeigsrundstykker med urter. Disse har jeg bakt noen ganger nå, og urtene gjør at de får en herlig smak og aroma.
Du kan bruke en ferdigkjøpt italiensk urteblanding å smaksette rundstykkene med. Eller du kan mikse selv de urtene du ønsker. Gode urter å velge blant er basilikum, oregano, rosmarin, salvie, persille og timian.
Denne oppskriften har en veldig enkel fremgangsmåte, ved at den ikke er inndelt i «trinn» og ulike prosesser. Glutenfri surdeigsstarter (se oppskrift her på bloggen) tilsettes direkte i deigen, og trenger ikke fermentere på forhånd. Deigen får godgjort seg tilstrekkelig under hevingen. Bruk kjøkkenmaskin for best resultat.
Rundstykkene «bakes ut» med det samme når deigen er ferdig. Deretter skal de heve 10-12 timer – de trenger såpass tid for å bli skikkelig gode. Du kan veldig gjerne lage deigen om kvelden, la rundstykkene heve over natten, og steke dem neste morgen.
Glutenfrie surdeigsrundstykker med urter smaker kjempegodt med cashew-ost (se oppskrift her på bloggen) og spekeskinke på. Server dem gjerne også til supper og gryteretter.
Rundstykkene kan selvsagt fryses ned. Det anbefaler jeg generelt dersom de skal vare over noen dager, så holder de seg ferskere. De tines på 160 grader varmluft i 12-15 minutter.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar