Dette er en veldig enkel måte å lage potetsalat på. Ovnsbakt potetsalat gjør seg selv i stekeovnen, sånn nesten i alle fall. Du trenger bare å vende om på potetene en gang eller to underveis. Og så smaker grønnsaker aller best når de bakes, syns jeg.
Potetene blir bakt med løk for smakens skyld, og dessuten godt med extra virgin olivenolje, og et dryss smakfulle urter. Cherrytomatene kan du legge innpå de siste ti minuttene. Eller, om du heller vil ha cherrytomatene rå, tilsettes de når potetene er tatt ut av ovnen.
Ovnsbakt potetsalat er perfekt som tilbehør til grillmat, både til kjøtt, kylling og fisk. Og den er selvskreven på buffetbordet, gjerne med spekemat til.
La potetsalaten avkjøles, og server den lun. Toppes eventuelt med friske urter ved servering.
Ovnsbakt potetsalat
Matrett Grønnsaker, Tilbehør
Nasjonalitet Norsk
Porsjoner 4personer
Ingredienser
800grpotetermed fint skall, evt kan de skrelles
1mediumløk
4-5ssextra virgin olivenolje
tørket rosmarin
tørket timian
havsalt
hvitløkspepper
150grcherrytomater
Instruksjoner
Forvarm stekeovnen til 200 grader
Poteter med fint skall vaskes og deles i ca 3 cm store terninger (hvis skallet ikke er så fint kan potetene skrelles først), ha i en romslig ildfast form
Løken skrelles og deles i grove biter, ca 3 cm store, og tilsett sammen med potetene
Sprinkle raust med olivenolje over, dryss over rosmarin, timian, havsalt og hvitløkspepper, og bland godt sammen
Ovnsbakes i ca 60 minutter totalt, til potetene er helt gjennombakte og møre. Vend om på grønnsakene en gang eller to underveis, så potetene og løken blir noenlunde jevnt brunet
Del cherrytomatene i to eller fire, avhengig av hvor store de er, og ha dem oppå potetene og løken de ti siste stekeminuttene
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar