
Kjernesunne energikuler, noen? Det er bare noen få, rene og gode ingredienser som skal til for å lage disse, og det er raskt og enkelt gjort. Du blir bittelitt klissete på fingrene når de skal rulles til kuler, men det bør gå bra.
Jeg bruker en miks av peanøtter og cashewnøtter i denne oppskriften, sammen gir de en fin og mild smak. Bruk tørristede nøtter uten salt, de er altså ristet uten bruk av raffinerte oljer. Salt kan du heller tilsette etter ønske. Dadlene gir sødme og binder nøttene sammen. Kulene rulles i kakao, så blir de mindre klissete å ta i, og får en herlig lett sjokoladesmak.
Tips: Ha kakaoen i en plastboks med lokk, og legg i noen energikuler om gangen, så mange det er plass til uten at det blir «trengsel». På med lokket, rist forsiktig på boksen frem og tilbake, så blir det enkelt å rulle energikulene i kakaoen uten søl. Og de blir dekket av et jevnt og fint lag med kakao.
Oppskriften rekker til ca 16 energikuler, avhengig av hvor store du lager dem. Jeg lager dem omtrent 2 cm i diameter, så blir de en liten munnfull hver. Oppbevar energikulene i en boks med lokk i kjøleskap, og spis dem i løpet av noen dager. Hvis de får lov til å vare så lenge, da…
SMAKSVARIASJONER
Som smaksvariasjon kan du for eksempel erstatte litt av kakaoen med lakrisrotpulver (kjøpt på helsekostbutikk). Det gjør gjerne jeg, og det er knallgodt! Eller hva med litt kanel, om du er glad i det? De kan alternativt rulles i kokosmasse, i stedet for kakao. Du kan også prøve andre nøtter etter ønske.
STILNER SØTSUGET OG SULTEN
Energikuler er kjempegode og snopete som godteri, og stilner garantert søtsuget. Og ikke minst er de proppfulle av næring, og gir deg påfyll av energi hvis du er småsulten. Med andre ord kan du nyte dem med god samvittighet. Ha dem gjerne med i en boks med tett lokk når du er på farten.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar