
Søtpotetsuppe er rett og slett en av mine suppefavoritter. Kremet og fyldig, mild og fin på smak, næringsrik, og perfekt å smaksette på ulike vis. Her har jeg laget en herlig variant med asiatiske krydderier. Suppa er tilsatt kokosmelk, rød karripasta og fersk ingefær, og saltet kommer fra soyasaus. Og den er melkefri og glutenfri, så klart.
Glutenfri soyasaus kalles gjerne for tamari soyasaus (japansk), som du finner hos de aller fleste vanlige matbutikker. Eventuelt hos asiatiske butikker. Sjekk for sikkerhets skyld at ingredienslisten ikke inneholder hvete/gluten.
Karripasta finnes i mange varianter, og min erfaring er at styrken kan variere mye etter merke, da de inneholder chili og ulike krydderier. Karripasta som kjøpes i vanlige matbutikker er ganske milde, etter min smak, tilpasset norske ganer. Karripastaer som kjøpes hos asiatiske matbutikker kan være ganske mye sterkere, da de gjerne er laget for dem som er vant til sterk mat. Så start eventuelt med en mindre mengde karripasta, og smak deg frem til ønsket styrke på suppa.
TIPS
Søtpotetsuppe kan gjerne tilsettes ferdigstekt kjøtt, i strimler eller terninger. Det er forøvrig en super måte å få brukt opp kjøttrester på, i tillegg til at det metter godt og gir ekstra næringsverdi. I suppa på bildet har jeg tilsatt kalkunfilet. Kyllingkjøtt er også glimrende.
Kjøttrestene jeg brukte i denne suppa ble forøvrig tilberedt noen uker tidligere, og ble da kuttet i terninger og lagt i fryseren til senere bruk. Da er det enkelt å bare tilsette de frosne kjøtterningene i den ferdige suppa, så tiner og varmes de i løpet av få minutter.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar