
Det skal ikke mye til å lage en ekstra sunn kjøttsaus til pastaretter. Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften på Enkel og god kjøttsaus til pasta. Denne varianten med røde linser har vi laget noen ganger her i heimen, og heldigvis er ungene også superfornøyde!
Røde linser har en nøtteaktig smak som går godt sammen med kjøtt. Og ikke minst er de svært næringsrike. De har et høyt innhold av mineraler som mangan, jern, fosfor, potassium, magnesium og sink, samt en rekke viktige B-vitaminer. Proteininnholdet er svært høyt, og de er også fiberrike. Linser innholder dessuten polyfenoler, som kan ha betennelsesdempende og helsefremmende effekt.
Jeg bruker hermetiske linser i denne oppskriften, det er så enkelt! Bare skyll de godt i kaldt, rent vann, og bruk gjerne dørslag. I tillegg bruker jeg gjerne stangselleri også, den finkuttes. Om du ikke har stangselleri for hånden, er det bare å utelate det.
Å tilsette linser gir ikke bare en ekstra sunn kjøttsaus, men det er jo supert for lommeboken også. Og i den grad du ønsker å kutte ned på kjøttforbruket uten å kutte helt ut, så er en slik miks av linser og kjøtt innertier. Dette «trikset» kan du så klart gjøre med andre retter hvor du bruker kvernet kjøtt. Alternativt kan du bruke bønner – det er særlig godt til meksikanske retter.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar