
Klassisk tomatsalsa går gjerne under navnet pico de gallo på spansk, og salsa betyr forresten saus. Tomatsalsa er en stor favoritt i det meksikanske kjøkken, og er perfekt tilbehør til helgens texmex-middag. Den blir aller best når du lager den selv, og oppskriften er svært enkel.
En klassisk tomatsalsa er laget med vanlig løk. Men du kan også bruke sjalottløk, for en mildere og mer delikat løksmak. Chilimengden styrer du selv, etter ønsket styrke. Eller du kan dropp den helt, om du for eksempel skal servere salsaen til barn som ikke liker sterk mat.
TIPS FOR EN GOD TOMATSALSA
- Det viktigste for en god tomatsalsa er å finkutte ingrediensene, max 1/2 cm i diameter på løken og tomatene. Når du da blander dem sammen, vil du få med alle de gode smakene av ingrediensene i én skje.
- Bruk en skarp kniv, da er det lettere å kutte ingrediensene så smått du ønsker.
- Det er lurt å la løken, hvitløken og chilien «marinere» i limesaft noen minutter, før du tilsetter tomatene. Syren i limesaften vil bidra til å mildne skarpheten i løken og chilien.
- Lag gjerne klassisk tomatsalsa litt i forveien, minst en halvtime før servering. Da rekker den å marinere og godgjøre seg godt.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar