
Laks i karrisaus er en svært lettvinn og rask middag med få ingredienser. Sausen består av kun tre råvarer – kokosmelk, karripulver og thai fiskesaus. Sistnevnte bidrar med det middagsretten trenger av salt, og dessuten en rik, aromatisk smak. Resultatet blir en utrolig enkel, men smaksrik saus som både er melkefri og glutenfri.
Laks i karrisaus trenger bare et kvarter i ovnen, så dette er en ypperlig middag til hverdags. Server den med grønnsaker og gjerne valgfrie poteter til. Eller ris eller (glutenfri) pasta i stedet for poteter. Eventuelt vil også Verdens enkleste rotmos (eget blogginnlegg) passe godt som tilbehør, da trenger du strengt tatt ikke andre grønnsaker i tillegg.
Hvis du vil begrense saltmengden, rekker det med 1,5 ss fiskesaus, den inneholder en del salt i utgangspunktet. Og vil du ha en mild karrismak, bruker du 1-1,5 ts karripulver. Du kan alltids tilsette litt mer ved servering om du likevel synes sausen trenger litt mer smak.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar