
Blåskjell hører sommeren til, sammen med reker, fisk og annen deilig sjømat. Her har jeg laget en deilig og smakfull blåskjellsuppe med safran. Den er melkefri, tilberedt med kokosmelk og hvitvin som base. Og kraften fra selve blåskjellene gir også suppen en herlig smak av havet. Kokossmaken merker du ikke mye til, den er tonet ned av de andre ingrediensene.
Safran gir suppen et eksklusivt preg – det er et dyrt krydder, men du trenger ikke mye. En fingerklype rekker lenge, og safranen skal uansett ikke overdøve de andre smakene, særlig ikke blåskjellene som skal komme til sin rett.
Hvis du vil ha ekstra mye blåskjell i suppa, bør du bruke mer enn 1 kg skjell til fire personer. Nett med blåskjell som kjøpes i butikken er omtrentlig en kilo, men kan variere litt i vekt. Velg gjerne et nett med vekt over 1 kg om du finner tak i (eventuelt kan du velge to nett som er litt «små»).
RENSE BLÅSKJELLENE
Å lage blåskjellsuppe er ikke noe hokus-pokus, det er veldig enkelt. Så lenge du passer på følgende, blir resultatet bra:
- Bruk så ferske blåskjell som mulig, jeg foretrekker å kjøpe dem samme dag som de skal tilberedes, og oppbevar dem kaldt eller ha dem i kaldt vann når du kommer hjem (da kan de også settes i kjøleskap frem til tilberedning)
- Rens & skyll blåskjellene i rent, kaldt vann
- Kast de blåskjellene som ikke åpner seg når de kommer i kaldt vann, og evt ødelagte skjell
- Damp skjellene i ca fem minutter, til de har åpnet seg skikkelig (ikke la dem dampe for lenge, da kan de bli seige)
- Kast de skjellene som ikke har åpnet seg under dampingen
Denne oppskriften på blåskjellsuppe med safran rekker til fire personer, server gjerne noe godt brød til.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar