I denne oppskriften har jeg tatt utgangspunkt i en klassisk kjøttgryte, og gjort etpar spennende og smakfulle vrier. Den er tilsatt salchicha, en sterkt krydret meksikansk spekepølse som gir en god «spenst» til gryten. I tillegg har jeg smaksatt med kinesisk femkrydder, en aromatisk krydderblanding med fennikel, szechuanpepper, anis, nellik og kanel. Kjøttgryte med sachicha varmer og gjør godt når det fortsatt er litt surt vær ute.
Oppskriften er laget som en alt-i-ett kjøttgryte, med poteter, gulrot og sølvløk. Du trenger bare å brune kjøttet, ha alle ingrediensene i, koke opp, og sette noen timer i ovnen på lav varme. Der passer gryten seg selv. Pass på å bruke en gryte med lokk som tåler varmen i stekeovnen (125 grader).
Merk at salchicha kan være litt sterk, særlig for barn og andre som ikke er vant til litt styrke på maten. Alternativt kan du bruke chorizo. Den er også krydret, men pleier ikke å være like sterk som salchicha.
Kjøttgryte med sachicha er perfekt å servere til helgemiddagen, og i godt lag.
Kjøttgryte med salchicha
Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Forberedelse 20minutterminutter
Koke/steketid 3minutterminutter
Total tid 23minutterminutter
Porsjoner 6personer
Ingredienser
1kggrytekjøttuten bein
3-4ssextra virgin olivenolje
200grsalchichaevt annen spekepølse, chorizo er mildere
1kgpoteter
400grgulrot
1glasssølvløkevt 1 løk kuttet i terninger
3-4feddhvitløk
10dlkjøttkraft
2dlrødvinf.eks Côte du Rhône
2ssmaisenna
2sssoyasausglutenfri
2tskinesisk femkrydder
havsaltevt himalayasalt, smakes til
pepperom ønskelig, smakes evt til
Instruksjoner
Kjøttet deles i grove biter, 4-5 cm store. Ha i en romslig tykkbunnet gryte med olivenolje, og stek noen minutter på god varme for å brune kjøttet. Rør av og til.
Salsicha-pølsen deles i terninger eller skiver, og tilsettes. Rør av og til.
Poteter og gulrøtter skrelles og kuttes i grove biter, og tilsettes. Rør sammen.
Hell av laken fra sølvløken, og tilsett. Grovhakk hvitløk og tilsett.
Tilsett kjøttkraft. Rør ut maisenna i rødvinen, og tilsett sammen med soyasaus og kinesisk femkrydder. Rør sammen. Kok opp med lokk, og la koke i 10-15 minutter, juster ned varmen så det koker moderat. NB! Bruk et lokk med håndtak som tåler et lengre opphold i stekeovnen på angitt temperatur.
Forvarm stekeovnen til 125 grader
Sett gryta i stekeovnen, og la den stå ca 3 timer, eller til kjøttet er skikkelig mørt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar