søndag 1. desember 2019

Sunnere kokosmakroner

 

Sunnere kokosmakroner


Kokosmakroner er kanskje ikke like store juleklassikere som pepperkaker og kakemenner. Men de er likevel en julefavoritt hos mange. Og det fine er at de er enkle og raske å lage, med få ingredienser. Du kan lage sunnere kokosmakroner ved å bytte ut sukkeret med akasiehonning. Denne oppskriften er dessuten smaksatt med vanilje, noe som gjør dem ekstra gode.

Når du skal piske eggehviter, er det viktig å bruke en bakebolle og visper som er helt rene. Hvis ikke, risikerer du at eggehvitene ikke blir skikkelig stive. 

Oppskriften under gir omtrentlig 20-22 kokosmakroner. Jeg synes det er greit å ikke lage dem for store. Da blir de perfekte munnfuller.

Eggeplommene som blir til overs, kan du bruke i andre oppskrifter. For all del ikke kast dem! Bruk dem for eksempel i melkefri vaniljesaus. Eventuelt kan du «slenge» dem med i en omelett, da blir den ekstra næringsrik og god. 

Kokosmakroner

Sunnere kokosmakroner

 Matrett Kaker, desserter & snacks
 Porsjoner 20 stykk

Ingredienser

  • 3 eggehviter fra egg str M/L
  • 3-4 ss akasiehonning mengde etter ønsket sødme
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 150 gr kokosmasse

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Eggehvitene piskes i kjøkkenmaskin eller mikser i 3-4 minutter
  • Tilsett akasiehonning og vaniljeekstrakt, og pisk 3-4 minutter til. Skrap gjerne ned fra kantene en gang underveis, for å sikre at alt blir godt blandet
  • Vend kokosmassen inn i den stivpiskede eggehviten med sleiv eller slikkepott
  • Legg bakepapir på en stekeplate
  • Sett små boller på stekeplaten med skje, ca 5 cm i diameter
  • Stekes i 10-12 minutter, til de er fint gyldne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar