
Kokosmakroner er kanskje ikke like store juleklassikere som pepperkaker og kakemenner. Men de er likevel en julefavoritt hos mange. Og det fine er at de er enkle og raske å lage, med få ingredienser. Du kan lage sunnere kokosmakroner ved å bytte ut sukkeret med akasiehonning. Denne oppskriften er dessuten smaksatt med vanilje, noe som gjør dem ekstra gode.
Når du skal piske eggehviter, er det viktig å bruke en bakebolle og visper som er helt rene. Hvis ikke, risikerer du at eggehvitene ikke blir skikkelig stive.
Oppskriften under gir omtrentlig 20-22 kokosmakroner. Jeg synes det er greit å ikke lage dem for store. Da blir de perfekte munnfuller.
Eggeplommene som blir til overs, kan du bruke i andre oppskrifter. For all del ikke kast dem! Bruk dem for eksempel i melkefri vaniljesaus. Eventuelt kan du «slenge» dem med i en omelett, da blir den ekstra næringsrik og god.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar