lørdag 28. september 2019

Tropiske donuts (glutenfrie, melkefrie)

 

Tropiske donuts


Tropiske donuts er rett og slett en bestilling fra husets niåring. Hun er veldig glad i donuts, og spurte om vi kunne lage en variant med ananas. Med dét var ideen om tropiske donuts sådd, og måtte testes. Her er resultatet etter etpar bakerunder, og alle i heimen digger dem! 

Donutsene blir deilig myke i konsistensen, og de inneholder masse god næring. Ergo passer de like gjerne til frokost som til mellommåltid på farten, eller til kaffen. Foruten ananasjuice, inneholder de banan og dadler, som sammen gir både god smak og sødme. Donutsene er dessuten smaksatt med kanel og vanilje. De er gluten- og melkefrie, bakt med en miks av bokhvete, rismel og potetmel. 

Har du ikke donutsformer, kan de fås kjøpt hos velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker. Alternativt kan du fint lage muffins av denne røren også. Da tilpasser du bare steketiden, så de blir gjennomstekte og fint gyldne i overflaten. Muffins trenger gjerne litt lenger steketid enn donuts.

Tropiske donuts kan fint fryses ned om ønskelig.


Tropiske douts

Tropiske donuts (glutenfrie, melkefrie)

 Matrett Kaker, desserter & snacks
 Forberedelse 10minutter 
 Koke/steketid 18minutter 
 Porsjoner 12 stykk

Ingredienser

  • 4 egg medium/store
  • 150 gr dadler
  • 1 banan godt moden
  • 1 dl ananasjuice
  • 1 ts ekte kanel Ceylon
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 50 gr rismel
  • 50 gr potetmel
  • 50 gr bokhvetemel
  • 1 ts natron
  • 1/4 ts himalayasalt evt havsalt

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Kjør sammen følgende i en blender: Egg, dadler, banan, ananasjuice, kanel og vaniljeekstrakt
  • I en bakebolle blandes rismel, potetmel, bokhvetemel, natron og salt
  • Tilsett eggemiksen i melmiksen, bland godt sammen
  • Fordel røren jevnt i donuts stekeformer
  • Stekes i 18-20 minutter, til de er fint gyldne i overflaten
  • Avkjøles på rist

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar