Denne oppskriften på glutenfrie knekkebrød er bare fantastisk god! Knekkebrødene blir herlig sprø, med deilige og velgjørende kjerner og frø, og lett smaksatt med rosmarin. Og de er enkle å lage.
Trikset er å kjevle ut deigen mellom bakepapir (nederst) og plastfolie (øverst). Da blir jobben ganske enkel. Kjevle så tynn og jevn leiv som mulig, da blir knekkebrødene aller best.
Knekkebrødene stekes i to omganger. Først på 160 grader varmluft for å bli lett gyldne. Deretter kuttes leiven i passe store porsjonsruter, jeg deler den i 16. De stekes videre på 100 grader varmluft til de blir skikkelig tørre og sprø. Da er det greit å ha dem på en rist, så den varme luften slipper lettere til for å tørke knekkebrødene. Du kan med fordel snu knekkebrødene underveis også, da går tørkingen raskere.
Jeg synes knekkebrødene blir kjempegode med rosmarin. Alternativt kan du også bruke timian, basilikum, eller andre urter etter ønske. Eller hva med kanel? Om du ikke ønsker noe ekstra smak på dem, kan du bare droppe urter og krydder.
Glutenfrie knekkebrød
Matrett Brød & bakst
Forberedelse 10minutterminutter
Koke/steketid 20minutterminutter
Tørking 1timetime30minutterminutter
Porsjoner 16stykk
Ingredienser
2dlvann kaldt, kokes opp
50grgresskarkjerner
50grsolsikkekjerner
50grlinfrø
50grsesamfrø
50grbokhvetemel
1tsfiberhusk
1tsrosmarin
1tshavsalt evt himalayasalt
2ssextra virgin olivenolje
Instruksjoner
Kok opp vannet
Forvarm stekeovnen til 160 grader varmluft
Ha gresskarkjerner, solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø, bokhvetemel, fiberhusk, rosmarin og salt i en bolle, og bland sammen
Tilsett kokende vann og extra virgin olivenolje, bland sammen til en jevn deig. La den stå i 5-10 minutter for avkjøling
Legg et ark bakepapir på kjøkkenbenken, og ha deigen oppå. Legg et ca 30 cm langt stykke plastfolie oppå deigen (så deigen ligger imellom når den kjevles). Kjevle ut til en så tynn og jevn deig som mulig. Plastfolien trenger ikke dekke hele deigen på en gang, den kan fint "flyttes rundt" på leiven etter hvor du skal kjevle…
Finn frem en stekeplate, og flytt bakepapiret med leiven forsiktig over på stekeplaten
Stekes først i ca 20 minutter, til kantene på knekkebrødet begynner å bli gyldne. Ta ut stekeplaten, og skru ned temperaturen til 100 grader varmluft.
Skjær leiven i passe store porsjonsstykker med pizzahjul eller en skarp kniv, jeg foretrekker 16 stykker
Flytt bakepapiret med leiven over på en rist, og sett i ovnen på den lavere varmen. Sett gjerne en tresleiv i døren på stekeovnen, så fuktighet kan slippe ut. Stekes i 60-90 minutter, til knekkebrødene er skikkelig tørre og sprø. Du kan med fordel snu dem en gang underveis, da går tørkingen raskere.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar