
Vafler uten hvete og melk er slett ikke vanskelig å lage, og dessuten er det enkelt å få dem gode. Denne oppskriften er deilig smaksatt med vanilje og kardemomme. Mmmmm, jeg simpelthen digger disse vaflene ♥
Som erstatning for hvetemel bruker jeg en miks av fullkorns rismel, bokhvetemel og potetmel. Både rismel og bokhvetemel finner du både i helsekostbutikker, asiatiske butikker, og etter hvert også i vanlige matbutikker. Sjekk gjerne priser, de varierer stort, og det finnes forholdsvis prisgunstige alternativer. Jeg tilsetter malte psylliumfrø (også kalt fiberhusk), som sveller i væske og gir fylde til bakst. Til væske bruker jeg rismelk, den er nøytral på smak. Eventuelt erstatter jeg noe av rismelken med kokosmelk, for mer fylde.
Denne oppskriften på vafler uten hvete og melk er dessuten fri for tilsatt sukker. I stedet er den moderat søtet med akasiehonning, eventuelt kan du bruke lønnesirup. Du kan fint bruke vaflene som såkalte «matvafler», det vil si som alternativ til brød og med pålegg på. Da kan du halvere eller kutte ut akasiehonningen, om ønskelig.
Lyst på en frisk variant av denne oppskriften? Prøv Appelsinvafler – de er også helt fri for melk, hvete og tilsatt sukker.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar