Kladdkake er en svensk klassiker. Det er en sjokoladekake som kanskje mest av alt minner om brownie, eventuelt en dessert-sjokoladekake. Kaken er ganske flat, og skal være litt «seig» eller fuktig inni.
Her har jeg laget en kjempegod og kjernesunn kladdkake helt uten hvetemel, melk og sukker. Den er bakt med mandelmel, og søtet med dadler. Vil du ha ekstra sødme på kaken, tilsetter du også litt akasiehonning (evt lønnesirup) som i oppskriften under, men dette er valgfritt. Ingrediensene er så næringsrike at du fint kan spise denne kaken til frokost om du vil. Så det er bare å nyte med GOD samvittighet.
Kaken er både rask og enkel å lage. Det viktigste er å passe steketiden, og den kan variere fra ovn til ovn på grunn av forskjell i effekt. Jeg anbefaler å sjekke med en kakepinne eller enden på en ren fyrstikk etter 12-13 minutter. Kaken skal være stekt i overflaten, og bare nesten gjennomstekt i kjernen. Som nevnt skal den være litt «seig» eller fuktig inni, uten å være direkte «rå». Med min stekeovn tar det omtrentlig 14 minutter å få en perfekt kladdkake.
Kladdkake (melkefri, glutenfri, sukkerfri)
Matrett Kaker, desserter & snacks
Forberedelse 10minutterminutter
Koke/steketid 14minutterminutter
Porsjoner 24cm springform
Ingredienser
4egg
150grdadler
4ssextra virgin olivenolje+ til smøring av formen
4ssakasiehonningvalgfritt for ekstra sødme
2tsvaniljeekstraktevt vaniljeessens
100grmandelmel
50grkakao+ til dryss
1tsbakepulver
1/4tshavsaltevt himalayasalt
Instruksjoner
Stekeovnen forvarmes til 175 grader
Legg bakepapir på bunnen av formen, og sett ringen på. Innsiden av ringen pensles med extra virgin olivenolje. Jeg smører for sikkerhets skyld på bakepapiret også, så vil det løsne ekstra lett fra kaken når den er ferdig stekt.
Egg, dadler, extra virgin olivenolje, eventuelt akasiehonning, og vaniljeekstrakt kjøres sammen i en blender til en jevn og lys masse
I en bakebolle blandes mandelmel, kakao, bakepulver og salt. Tilsett eggemiksen, bruk gjerne slikkepott så får du med alt. Bland godt sammen til en jevn kakerøre.
Hell røren i kakeformen, og stek i ca 13-15 minutter. Kaken skal være litt fuktig inni, uten å være helt «rå».
La kaken avkjøles i formen, skjær eventuelt med en kniv langs kanten så den løsner fra formen.
Før servering drysses et lag kakao på toppen. Bruk en sikt, og 1-2 ts kakao, og dryss jevnt over kaken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar