
Lever du glutenfritt, og savner godt brød? Da bør du prøve denne oppskriften på glutenfri focaccia. Den blir skikkelig god ♥ Jeg har servert denne focacciaen til folk som spiser vanlig brød, og de kunne nesten ikke tro den var glutenfri. I tillegg til god smak og konsistens på selve brødet, får det også en fin stekeskorpe.
Som erstatning for hvetemel har jeg kommet frem til en god miks av bokhvetemel, rismel og potetmel. I tillegg bruker jeg fiberhusk (malte psylliumfrø) som hjelper med å binde deigen siden den ikke har gluten i seg. Ikke dropp fiberhusk – i så fall kan jeg ikke garantere for resultatet… Fiberhusk finnes etter hvert i de fleste matbutikker, eventuelt hos helsekostbutikker.
Jeg bruker kjøkkenmaskin til å elte deigen sammen, da blir den smidig og god. Eventuelt kan du elte den sammen for hånd, gjerne med en sleiv.
Merk at den reelle steketemperaturen kan variere fra ovn til ovn. Og det kan også være forskjell på spenningen på strømnettet. Jeg merker det kanskje særlig godt ved glutenfri bakst, som om den er mer «vàr» for varmen. Noen ganger trenger denne focacciaen nærmere en halvtime for å få perfekt gylden farge, mens andre ganger rekker det med 22-23 minutter i stekeovnen. Mitt eneste råd til deg er å følge med på stekeresultatet underveis ♥
Glutenfri focaccia passer perfekt som brød til supper og gryteretter. Og brødet er ypperlig til buffet. Det smaker også godt som alternativ til annet brød, med godt pålegg på. Og gjerne til ferske reker med sitron, mmm…
Tips: Brødet er aller best når det er nystekt. Du kan fint fryse det ned, og tine det i ovnen på varmluft 160 grader i 10-15 minutter.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar