
April måned har startet veldig bra på Vestlandet i år. Vi har hatt noen nydelige vårdager som mest av alt har minnet om sommer. Og med det har vi fått en kickstart på årets grillsesong. Mat fra grillen smaker ekstra godt, nesten uansett årstid forøvrig, og enkelt er det også. En favoritt hos oss er å lage grillspyd.
Med grillspyd har du stor variasjonsmulighet. Du kan bruke de råvarene du vil – kjøtt, grønnsaker, og sjømat (så lenge råvarene har en viss konsistens, så de holder seg på grillspydet og ikke ramler lett av). Her har jeg laget en variant med kylling, paprika, squash og rødløk. Pensle gjerne med olje før de legges på grillen, så setter de seg ikke så lett fast i grillristen.
Jeg foretrekker å bruke kylling lårfilet, også kalt kyllingbiff. Lårkjøtt er fortsatt magert, men har litt mer fettinnhold enn kyllingfilet, og blir derfor saftigere og mer smaksrik. Bruk gjerne kyllingfilet om du heller foretrekker det. Bare pass på at kyllingkjøttet blir helt gjennomstekt, hva enn du bruker.
Hvis du bruker (engangs) grillspyd i tre, må de bløtlegges i vann i minst 20 minutter før bruk. Ellers kan de ta fyr når de ligger på grillen. Og det er jo ikke så lurt…

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar