
Bokhvetegrøt finner ofte veien til frokostbordet her i huset. Vel, det er stort sett jeg i husholdningen som spiser det, da… Men jeg verdsetter mer og mer bokhveten som råvare. Som nevnt i tidligere blogginnlegg; bokhveten er naturlig glutenfri, og har ingenting med hvete som sådan å gjøre. Så bokhvete er gull i matlaging når du ikke kan spise vanlig brød og korn. I denne oppskriften har jeg laget en ekstra mettende og næringsrik variant – bokhvetegrøt med kakao, kokosmelk og banan.
Kakao smaker godt, og er i tillegg breddfull av næringsstoffer. Så det er god grunn til å innlemme denne herlige råvaren i matlagingen – og ikke bare i baking altså. Kakao har et høyt innhold av mineraler, særlig kobber, mangan, magnesium, jern og fosfor, men også sink, potassium, kalsium og selen. Kakao er også rik på helsebringende polyfenoler eller antioksidanter, og en rekke B-vitaminer.
TIPS TIL ANDRE KRYDDER
I denne oppskriften bruker jeg ekte kanel og malt anis som krydder, jeg synes de to sammen er en deilig kombo i grøt. Du kan også bruke vanilje (pulver eller ekstrakt), lakrisrotpulver, eller endatil litt gurkemeie som kan virke betennelsesdempende.
BLØTLEGGING AV BOKHVETE
Bokhvetefrøene kan bløtlegges kvelden før og settes kaldt i kjøleskap. Da kortes koketiden ned til ca det halve, smak deg frem når grøten virker ferdigkokt. Du vil trenge litt mindre vann i oppskriften, siden frøene trekker til seg væske når de ligger i vann over lengre tid. Skyll frøene før du tilsetter nytt friskt vann før koking. Merk at når bokhvetefrøene forhåndsbløtlegges, vil grøten få en mer «moset» konsistens. Personlig synes jeg grøten får bedre konsistens når bokhveten ikke bløtlegges på forhånd. Men det er en smaksak, og bløtlegging er uansett veldig praktisk for hektiske morgener!

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar