
Torsk med chorizo er en fantastisk kombinasjon! Den hvite, faste og delikate fisken med lett sødme, mot en lett krydret spekepølse, mmm… Det beste fra hav og land er en god helgemiddag verdig ♥
For anledningen brukte jeg en flott loin (ryggfilet) av skrei, som er i sesong fra januar til april. Skrei er forøvrig en av mine absolutte fiskefavoritter – kritthvit og smakfull som den er. Så jeg kjøper gjerne en del når den er i sesong, og fryser ned. Da kan vi nyte godsakene litt utover året også. Når skreien ikke er tilgjengelig, anbefaler jeg vanlig torsk, gjerne loins.
Til torsk med chorizo passer det godt å servere grønnsaker surret i litt olivenolje, og pasta. Om du kjører glutenfritt, som meg, finnes det etter hvert mange gode glutenfrie pastatyper tilgjengelig.
Visste du at:
Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet, og som hver vinter/vår vandrer hele den lange veien til norskekysten for å gyte. Denne vandringen gjør fisken sterk og muskuløs, som igjen gir en fantastisk struktur og smak til fiskekjøttet. Skrei er rik på proteiner, vitaminer, mineraler og omega-3 fettsyrer

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar