
Breiflabb er kanskje den aller beste fisken jeg vet om. Fiskekjøttet er fast og flott i konsistensen, og smaken kan minne om skalldyr. Så er den ikke blant de billigste fiskesortene heller da. Men breiflabb kan fint sammenstilles med en god biff, spør du meg. Den passer perfekt til en bedre helgemiddag, og ellers til spesielle anledninger. Denne oppskriften på ovnsbakt breiflabb med bacon og pinjekjerner er like enkel som den er smakfull.
Breiflabben toppes med sprøstekt bacon før den ovnsbakes, da vil fiskekjøttet ta opp litt av den gode baconsmaken. Kunsten er å ikke bruke for høy varme på fisken, slik at den beholder saftigheten og unngår å bli overstekt. Pinjekjernene tørristes i stekepanne, da får de en ekstra god smak før de drysses over fisken ved servering.
På bildet er breiflabben servert med ovnsbakte poteter, rosenkål og brokkoli. Potetene ble bakt nesten ferdige først (200-215 grader), før temperaturen ble senket til 170 grader, og breiflabbstykkene toppet med bacon fikk bake sammen med potetene siste tiden. Det vil også passe godt med en potetmos til.
Tips: Denne oppskriften vil også egne seg veldig godt med torskeloins. Og ikke minst skreifilet eller -loins, som er i sesong nå på vinteren og litt utover våren.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar