
Seriøst gode poteter – det får du når du steker dem i andefett!
Andefett har en helt egen aroma som egner seg godt til steking. For mange år siden bodde jeg i England en periode, og noe av det beste jeg visste var å spise Sunday roast dinner på lokale puber. Potetene som ble servert til, var nesten det beste av hele måltidet! I ettertid fant jeg ut at de var stekt i andefett.
Det kjekke er jo da å vite at andefett er greit tilgjengelig også her på berget. I alle fall kan du finne det på Meny, og ganske sikkert andre velassorterte butikker eller spesialforretninger. Finner du det ikke, så spør betjeningen.
GODE TRIKS FOR SERIØST GODE POTETER
- Bruk andefett til å steke med – det gir en nydelig smak
- Bruk helst Folva-poteter – her på berget er Folva det nærmeste du kommer den fantastiske britiske potetsorten Maris Piper som blant annet er perfekt til fritering (Folva er en krysning mellom Maris Piper og Miranda)
- Skrell potetene, ellers vil de ikke bli like sprø og gode som med skallet på
- Forkok potetene noen minutter, og rist dem godt i et dørslag så de får en lett ru overflate, det er nettopp da potetene blir mer sprø
- Vend om potetene 2-3 ganger underveis i stekingen, så de blir godt brunet på alle sider
- Nyt!
Bruk av andefett er forøvrig god ressursutnyttelse, siden mest mulig av dyret blir anvendt. Av dyrevernhensyn kan det jo være greit å forsikre seg om at fettet kommer fra ender som ikke er blitt tvangsforet.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar