
For meg har det vært en førjulstradisjon å lage ristede eller brente mandler. I år har jeg prøvd en ny vri, nemlig honningristede mandler. De er kjempegode, og jeg har allerede laget dem etpar ganger fordi de fikk så kjappe bein å gå på! Og ikke minst er de enkle og raske å lage. Et dryss maldonsalt til slutt gir akkurat det «lille ekstra».
Honningristede mandler er perfekte til jule- og påskekosen, og ellers når du har lyst på noe deilig snacks. Eller hva med å gi en spiselig gave? Det er jo fint å vite at disse er forholdsvis sunne og næringsrike også da… Om du ønsker en ekstra «piff» på mandlene, kan du tilsette et lite dryss chilipulver i tillegg til maldonsalt.
Det eneste som er viktig å passe på, er varmen og røringen. Det er fort gjort at mandlene blir brent på grunn av sukkeret. Så ikke bruk for høy varme, og juster den ned ved behov. Rør kontinuerlig i mandlene med en tresleiv.
Med min koketopp starter jeg gjerne med varmetrinn 6 (9 er max), og justerer litt ned om nødvendig. Husk at ulike koketopper / komfyrer / kokeplater kan ha ulik effekt.
Ha et ark bakepapir klart til å legge mandlene utover på når de er ferdige. Spre dem i et så «tynt» lag som mulig, så de hekter minst mulig sammen i store klumper. Sukkeret vil stivne forholdsvis raskt, så bruk sleiven eller en skje til å dele dem fra hverandre før de blir tilstrekkelig avkjølt til å kunne dele eller knekke dem fra hverandre med fingrene.


 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar