
Høsten er epletid, og epler er supre å bruke i bakverk. Her har jeg laget en enkel vri på den klassiske eplekaken – knallgode muffins med eple og kanel. Jeg og ungene måtte så klart smake på kakerøren før de ble stekt, og vi var enige om at resultatet kom til å bli tipp-topp! Og siden har ungene bedt meg lage disse muffinsene flere ganger 
Muffinsene er bakt med mandelmel, og er både glutenfrie og melkefrie. De er dessuten laget helt uten sukker – her er det dadler og banan som gir sødmen, og for så vidt også eplet. Bruk veldig gjerne norske epler når de er i sesong. Kardemomme, malt ingefær og vanilje gir ekstra deilig smak. Med så gode og næringsrike ingredienser er disse muffinsene er rett og slett kjernesunne! Du kan nyte dem som dessert, eller spise dem til frokost om du vil. Ha dem med på tur, eller spis dem som digg mellommåltid når du er på farten.
Oppskriften er basert på samme prinsipp som Deilige bananmuffins med sjokolade. Røren kjøres kjapt sammen i blender eller food processor. Jeg velger å kjøre sammen alle ingrediensene utenom mandelmel og eple, som tilsettes i røren etterpå. Siden kakerøren blir litt fyldig, synes jeg det er lettere å blande sammen eggemiksen og mandelmelet i en egen bakebolle.
Som alltid lager jeg muffins i silikonformer. De kan brukes på nytt og på nytt, og det er enkelt å få muffinsene hele og fine ut av formene. Jeg setter formene i muffinsbrett først, da er det lettere å fylle dem og transportere dem til stekeovnen uten søl. Formene blir ganske fulle med kakerøre, men det holder akkurat til 12 muffinser med silikonformer av «normal» størrelse.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar