
Bokhvete er et godt, glutenfritt alternativ til tradisjonelle kornprodukter. Bortsett fra navnet har det ingenting med hvete som sådan å gjøre. Bokhvete er en urt, og det er frøene på planten vi spiser. Bokhvete finnes som hele korn, gryn, og finmalt mel, og er derfor svært anvendelig. Her har jeg laget en deilig bokhvetegrøt med blåbær, med utgangspunkt i hel bokhvete. Den er smaksatt med ekte kanel og vaniljepulver, og er søtet med akasiehonning. Bruk lønnesirup for vegansk variant.
Hel bokhvete har god tekstur og lett tyggemotstand, og er allsidig. Den egner seg godt til både grøt, som i denne oppskriften, men er også ypperlig som alternativ til ris og pasta. Prøv for eksempel Varm bokhvetesalat med italienske smaker som tilbehør til middagen.
Oppskriften under er til én person. Mengden virker kanskje ikke så stor, men grøten er ganske mektig på grunn av kokosmelken.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar