
Chiafrø er en spennende råvare! Frøene kan suge til seg væske opptil 12 ganger sin egen vekt, og da blir de geléaktige. Så med riktig forhold mellom mengden væske og chiafrø, og noen timers opphold i kjøleskap, får du rett og slett en pudding. Her har jeg laget en kjernesunn chia sjokoladepudding, og toppet den med smakfulle kokoschips (kjøpes på helsekost). Alternativt smaker den også veldig godt med friske bær, for eksempel jordbær, bringebær eller blåbær. Banan er også godt på, for ikke å snakke om nøtter.
Chiafrø er spekket med næring. De er rike på omega-3, fiber, proteiner, mineraler og vitaminer, og er en god antioksidantkilde. Sammen med kakao, akasiehonning og vanilje får du en skikkelig næringsrik og smakfull pudding som du kan spise med den aller største og beste samvittighet. For vegansk variant, erstatter du bare akasiehonningen med lønnesirup.
Som dessert rekker denne oppskriften til fire personer. Men chia sjokoladepudding er så velgjørende at du gjerne kan lage den som mellommåltid, eller som en kjapp frokost eller lunsj på farten. Beregn da en større mengde pr porsjon. Lag puddingen kvelden i forveien, og sett i kjøleskap, så er den klar neste dag.
Selve frøene gir litt tekstur til puddingen, men ellers smaker den ganske likt klassisk sjokoladepudding. Chiafrøene i seg selv smaker ingenting.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar