lørdag 23. juni 2018

Sunne og gode muffins med mandelmel og bokhvete

 

Sunne og gode muffins med mandelmel og bokhvete


Deilige muffins som også er skikkelig næringsrike? Det får du med denne enkle, men gode oppskriften. Her har jeg laget muffins med mandelmel og bokhvete, og en moderat mengde rårørsukker.

Mandelmel er et godt, glutenfritt mel å bake med. Det gir en herlig smak til kaker og annen bakst, i tillegg til at mandler også er svært næringsrike. De inneholder gode fettsyrer, og er rike på vitamin E, samt flere mineraler som kalsium, magnesium og jern. Bokhvete er også naturlig glutenfri, og har en nøtteaktig smak som passer fint sammen med mandelmelet. Bokhvete har et høyt innhold av flere mineraler, særlig mangan, magnesium, kopper og fosfor, og bra innhold av sink, selen og jern. Bokhveten inneholder også ulike B-vitaminer, samt høyverdig protein og kostfiber. Egg er kanskje den ernæringsmessig mest komplette råvaren vi har. De gir oss alt menneskekroppen trenger, bortsett fra vitamin C.

Så; i sum er disse muffinsene litt av en næringspakke! Spis dem gjerne til frokost om du vil, som et næringsrikt mellommåltid, eller nyte når du er på farten.


Deilige muffins med mandelmel og bokhvete

Sunne og gode muffins med mandelmel og bokhvete

 Matrett Kaker, desserter & snacks
 Forberedelse 10minutter 
 Koke/steketid 20minutter 
 Total tid 30minutter 
 Porsjoner 12 muffins

Ingredienser

  • 4 medium/store egg
  • 60 gr rårørsukker
  • 100 gr mandelmel
  • 50 gr bokhvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts vaniljepulver evt 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1/4 ts himalayasalt evt havsalt

Instruksjoner

  • Egg og rårørsukker piskes noen minutter, til eggedosisen er lys og luftig. Bruk helst håndmikser eller kjøkkenmaskin.
  • Bland sammen mandelmel, bokhvetemel, bakepulver, vaniljepulver og himalayasalt. Ha mikseren på laveste hastighet, og tilsett melblandingen litt og litt inn i eggedosisen.
  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Hell røren i muffinsformer, la det være ca 1 cm klaring opp til kanten på formene
  • Stekes i 18-20 minutter, til de er lett gyldne og gjennomstekte. Test gjerne med kakenål eller ren fyrstikk, det skal ikke henge igjen kakerøre.
  • Avkjøl muffinsene på rist

Notater

Etter min smak er muffinsene akkurat passe søte, siden kaker bør ha en viss sødme. Men om du skulle ønske å redusere sukkeret ytterligere, kan du bruke 50 gram rårørsukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar