lørdag 16. juni 2018

Hjemmelaget glutenfri musli / granola

 

Hjemmelaget glutenfri musli / granola


Jeg har en veldig god oppskrift på hjemmelaget glutenfri musli, eller granola om du vil. Og jeg vil veldig gjerne dele den videre med deg. Musli er nærmest ensbetydende med korn, men her finner du ikke et fnugg av det. Bare masse andre, smakfulle og næringsrike ingredienser som gir deg en god og velgjørende start på dagen.

I oppskriften har jeg brukt ulike nøtter og frø, kokos i forskjellige former, honning og rosiner til søting, og puffet bokhvete. Sistnevnte kan kjøpes hos helsekostbutikker, eventuelt kan du bruke puffet ris.

De fleste ingrediensene ovnsristes på forholdsvis lav varme. Da får muslien ekstra god smak, samtidig som næringsstoffene bevares ganske bra. Rosiner, kokoschips og puffet bokhvete (evt puffet ris) tilsettes etterpå, da beholder de best smak. I sum får du da ulike konsistenser og teksturer i muslien.

Oppskriften rekker til ca 6 porsjoner, litt avhengig av hvor sulten du er. Lag gjerne dobbel oppskrift når du først er i gang. Det kan tenkes den får bein å gå på hos deg også… Server gjerne muslien med hjemmelaget kokosyoghurt.


hjemmelaget glutenfri musli

Hjemmelaget glutenfri musli / granola

 Matrett Grøt & gryn
 Forberedelse 15minutter 
 Koke/steketid 1time 
 Total tid 1time  15minutter 
 Porsjoner 6 porsjoner

Ingredienser

Ingredienser som ovnsbakes

  • 100 gr mandler
  • 50 gr hasselnøtter
  • 50 gr cashewnøtter naturelle, uten salt
  • 50 gr gresskarfrø
  • 50 gr solsikkefrø
  • 50 gr linfrø
  • 50 gr kokosmasse
  • 2 ss extra virgin kokosolje
  • 2 ss akasiehonning
  • 1-2 ts ekte kanel Ceylonkanel

Ingredienser som tilsettes etterpå

  • 75 gr rosiner helst økologiske
  • 50 gr kokoschips
  • 25 gr puffet bokhvete evt puffet ris

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 120 grader
  • Mandler, hasselnøtter og cashewnøtter grovhakkes. Ha nøttene i en bolle sammen med frøene. Dryss over ekte kanel, mengde etter ønske, og bland sammen.
  • Temperer kokosoljen i mikroovn eller i en kasserolle, til den akkurat smelter (blir flytende over 24-25 grader), og bland inn akasiehonning. Sprinkle olje-/honningblandingen over nøttene og frøene, og bland godt sammen.
  • Ha bakepapir på en stekeplate, og fordel blandingen i et jevnt lag utover. Bakes i ca én time. Hvis du lager dobbel porsjon, kan du vende om på muslien en gang eller to underveis.
  • La blandingen avkjøles, sett gjerne i kjøleskap en stund. Blandes så med rosiner og kokoschips, og eventuelt puffet bokhvete (eller puffet ris).
  • Oppbevares på glass med tett lokk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar