Mmmm… Omelettmuffins med bacon og grønnsaker som løk, paprika og fennikel. Disse er skikkelig saftige og gode! De egner seg like godt til lørdagslunsjen som niste på søndagsturen. Omelett laget som muffins er dessuten ekstra populært hos de yngre i familien.
Du får ca 20-24 muffins ut av denne oppskriften, avhengig av størrelsen på muffinsformene. Jeg foretrekker å bruke silikonformer som jeg setter i muffinsbrett. Silikonformene kan brukes igjen og igjen, og muffinsbrettene gjør at de står stødig under stekingen.
Omelettmuffins med bacon og grønnsaker
Matrett Brød & bakst, Eggeretter
Forberedelse 10minutterminutter
Koke/steketid 20minutterminutter
Total tid 30minutterminutter
Porsjoner 20muffins
Ingredienser
extra virgin olivenolje
125gr bacon
1løk
1rødpaprika
1/2storfennikel
12egg
1tstimian
1,5-2tshimalayasalttotal mengde salt i oppskriften, smakes til
hvitløkspepper
Instruksjoner
Bacon kuttes i tynne strimler på tvers. Løk, paprika og fennikel kuttes i ca 1 cm terninger.
Ha litt extra virgin olivenolje i en romslig stekepanne eller gryte på middels god varme. Tilsett kuttet bacon, løk, paprika og fennikel, og la det surre noen minutter til løken er blank og baconet får lett farge. Rør av og til ved behov. Dryss over litt himalayasalt (1/2-1 ts) og hvitløkspepper, og bland sammen.
Ha miksen over i en skål, og la det avkjøle seg litt noen minutter
Forvarm stekeovnen til 170 grader varmluft
Knekk eggene i en bolle, og pisk dem sammen med timian og litt salt (1/2-1 ts). Tilsett bacon/grønnsaksmiksen litt og litt i de piskede eggene.
Fyll muffinsformer så det gjenstår ca 1/2 cm opp til randen
Stekes i 12-14 minutter, til omelettmuffinsene er akkurat gjennomstekt
Notater
Bruk det du har av grønnsaker - her er det bare fantasien som setter grenser
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar