
Hvis du plutselig står der og er tom for glutenfrie brød, eller bare ønsker å lage noen med minimal arbeidsinnsats, da er det greit å ha en rask og enkel oppskrift for hånden. Det var nettopp inspirasjonen bak denne oppskriften på raske glutenfrie porsjonsbrød. Røren er kjapp å mikse sammen, enkel å ha på stekeplaten, og de trenger kun en kort svipp innom stekeovnen.
Det viktige med glutenfrie brød, etter min mening, er at de både skal være næringsrike og smake godt. Og det får du med denne oppskriften. Basisen er egg, mandelmel og kokosmel, og i sum gir dette masse verdifulle næringsstoffer. Egg er kanskje den ernæringsmessig mest komplette råvaren som finnes – det inneholder i grunnen alt kroppen trenger, foruten vitamin C. Mandler inneholder viktige fettsyrer, proteiner, fiber, vitaminer (særlig vitamin E) og mineraler (særlig magnesium, kalsium og jern). Kokosmel inneholder gode fettsyrer, mye fiber, proteiner og visse mineraler.
Porsjonsbrødene er smaksatt med tørket timian. Du kan fint bruke andre urter etter ønske, eller du kan droppe det helt om du heller vil det. Brødene blir myke og gode, og ganske mettende. Server dem med hva du måtte ønske av pålegg, eller som brød til supper og gryteretter.
Hvis du vil øke næringsverdien ytterligere, kan du tilsette 2-3 ss sesamfrø (ca 25 gr) i røren. Sesamfrø er rike på essensielle oljer og aminosyrer, viktige mineraler som kalsium, magnesium og jern, og har høyt fiber- og proteininnhold. Sesamfrø gir dessuten en god «crunch» om du ønsker det.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar