torsdag 26. april 2018

Raske glutenfrie porsjonsbrød

Raske glutenfrie porsjonsbrød


Hvis du plutselig står der og er tom for glutenfrie brød, eller bare ønsker å lage noen med minimal arbeidsinnsats, da er det greit å ha en rask og enkel oppskrift for hånden. Det var nettopp inspirasjonen bak denne oppskriften på raske glutenfrie porsjonsbrød. Røren er kjapp å mikse sammen, enkel å ha på stekeplaten, og de trenger kun en kort svipp innom stekeovnen.

Det viktige med glutenfrie brød, etter min mening, er at de både skal være næringsrike og smake godt. Og det får du med denne oppskriften. Basisen er egg, mandelmel og kokosmel, og i sum gir dette masse verdifulle næringsstoffer. Egg er kanskje den ernæringsmessig mest komplette råvaren som finnes – det inneholder i grunnen alt kroppen trenger, foruten vitamin C. Mandler inneholder viktige fettsyrer, proteiner, fiber, vitaminer (særlig vitamin E) og mineraler (særlig magnesium, kalsium og jern). Kokosmel inneholder gode fettsyrer, mye fiber, proteiner og visse mineraler.

Porsjonsbrødene er smaksatt med tørket timian. Du kan fint bruke andre urter etter ønske, eller du kan droppe det helt om du heller vil det. Brødene blir myke og gode, og ganske mettende. Server dem med hva du måtte ønske av pålegg, eller som brød til supper og gryteretter.

Hvis du vil øke næringsverdien ytterligere, kan du tilsette 2-3 ss sesamfrø (ca 25 gr) i røren. Sesamfrø er rike på essensielle oljer og aminosyrer, viktige mineraler som kalsium, magnesium og jern, og har høyt fiber- og proteininnhold. Sesamfrø gir dessuten en god «crunch» om du ønsker det. 


Raske glutenfrie porsjonsbrød

Raske glutenfrie porsjonsbrød

 Matrett Brød & bakst
 Forberedelse 5minutter 
 Koke/steketid 10minutter 
 Total tid 15minutter 
 Porsjoner 10 porsjonsbrød

Ingredienser

  • 4 store egg
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ts himalayasalt nesten støken
  • 1 ts tørket timian evt basilikum, rosmarin, oregano
  • 100 gr mandelmel
  • 50 gr kokosmel evt finmalt kokosmasse
  • 25 gr sesamfrø valgfritt, gir ekstra næringsverdi

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader
  • Pisk sammen egg, olivenolje, himalayasalt og tørket timian med en gaffel. Tilsett mandelmel og kokosmel, og evt sesamfrø, og rør sammen til en jevn deig. Løs opp eventuelle "tørre" klumper. La deigen stå i 5-10 minutter for å tykne.
  • Legg bakepapir på en stekeplate. Bruk en skje og sett jevnt store emner på stekeplaten. Bruk skjeen til å forme dem litt utover og jevnt runde, 1/2-1 cm tykke. Bruk evt slikkepott for å få med all røren.
  • Stekes i 8-10 minutter, til de er gjennomstekte og lett gyldne rundt kantene. La dem gjerne stå litt lenger om du vil ha dem litt mer stekt utenpå, men vær obs på at de da kan bli litt tørre.

Notater

Porsjonsbrødene er aller best når de er nystekte. De kan med fordel fryses ned om de ikke skal spises samme dag, og tines på 160 grader varmluft i ca 10 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar